Julens festligheter er en årlig mulighet til å gjøre seg litt ekstra flid. Butikkene reklamerer med alt fra paljetter til tyllkjoler og kanskje er du en av dem som tenker at i år, i år skal jeg være ute i god tid. Mål 1: Julegaver i boks før desember har begynt. Mål 2: Ikke lage adventskalenderen til barna natt til 1. desember. Mål 3: En garderobe som håndterer de titalls tilstellingene vi setter jul foran. For helt sikker kan du være, like sikker som julebrus i oktober, før du vet ordet av det skal du håndtere både julelunsj, julebord med jobben, juleavslutning, julebord med vennegjengen, julebord med partnerens jobb, julekonsert, julaften, julefrokost med svigers, juletrefest og sist, men ikke minst: nyttårsaften! (En uten jul der, altså). Til tross for alle gode intensjoner og skriblerier i kalenderen – alle dine fantasier om god tid, paljettkjoler og sotede øyne: vekk var tiden og «hva-enn-du-brukte-på-jobb,» og litt leppestift ble et faktum. Igjen.

For å hjelpe deg til å få mest mulig ut av den kommende festsesongen, har vi laget 7 enkle kjøreregler.

1. Knekk koden

Det høres kanskje opplagt ut, men veldig mange går til innkjøp av et antrekk, uten å ha tenkt igjennom hvilket arrangement de skal på. Uansett om det er en «jobbting», et festlig lag med venner eller en fancy soiree – type tilstelning er svært relevant siden hvert av disse arrangementene har ulik kleskode som skal knekkes. Like viktig er det å tenke igjennom hvor du skal være. Har stedet en egen kleskode å ta hensyn til? Er det en finere restaurant, en lekker nattklubb eller innleid klubbhus? Poenget er: bruk litt tid på å sjekke forholdene.

2. Hva har du egentlig lyst til å gå med?

Heldigvis, dagene da spesielle anledninger tvang deg inn i en kjole, er over. Selv ikke en «sort dress» kleskode, innebærer automatisk fotlang tyll. På samme måte er det heller ikke noe i veien for å finne fram paljettene til julemiddagen. Et paljettskjørt i kombinasjon med en enkel t-skjorte og flate sko kan overraske deg positivt. I de fleste anledninger kan en pen buksedress kan være like fint og passende som en kjole. Eller er du mer komfortabel i en pen bukse og bluse? Bruk litt tid til å kjenne etter. At du føler deg vel, synes.

Topp By Malina 1599,-
Blazer By Malina 2399,- Bukse By Malina 1699,-

3. Invester i «bling»

Selv om du vanligvis kun bruker et enkelt gullkjede i halsen, eller kanskje trives best med elegante perler: i festsesongen er «bling» en nødvendighet. Ofte er det nettopp statement-smykkene som redder deg de dagene du føler for å ha på deg noe helt enkelt. Det er ikke vanskelig å få en sort bukse og en enkel T-skjorte til å se ordentlig glamorøst ut med riktig tilbehør som smykker, sko og en lekker veske.

Veske Tony Burch 4699,- Bukse Maud 1699,- Fuskepels Creative Collective 2499,- T-shirt Samsøe 699,-
Sko By Malene Birger 700,- Armbånd Bjørg 2499,- Ring Bjørg 1899,-

4. Sjekk ut make-up trendene

Om du noen gang skal slå ut håret og ha det litt gøy med sminken din, så er det i julesesongen. Gull, sølv og bronse er udødelige slagere når vi pynter oss til jul, men du skal slett ikke kimse av sterkere farger som lakserosa, turkist eller plomme. En fantastisk influencer og youtuber å følge for make-up tips er Eveline Karlsen.

Bilde fra @evelinekarlsen Instagram
Bilde fra @evelinekarlsen Instagram
Bilde fra @evelinekarlsen Instagram

5. Vurder dine sko

Er du av de som synes Carrie Bradshaw har verdens fineste skogarderobe, samtidig som du kjenner dine egne begrensinger? Det er ingen grunn til å deppe av den grunn. Kanskje har du en iboende Carrie i deg og balanserer de høye hælene som en lek. Flott! Et godt råd er likevel å vurdere å gjøre sin entré med boots før man skifter til sine Carrie-fantasier. Slaps og kulde har en egen tendens til å ødelegge glamour-looken, men fortvil ikke: det finnes både elegante boots og stilige, lave plattform-pumps. Bevar den akillessenen litt til. Komfort må ikke gå på bekostning av stil.

Pumps Tory Burch (kommer snart)

Støvletter Tory Burch (kommer snart)

6. Kun ta med deg det viktigste

Festvesker er ment å være små. Selv om du er i tidsknipen og må løpe rett fra jobb, så husk å ta med deg en ekstra veske og legg igjen alt «jobbstæsjet» på kontoret. En svingende tote på dansegulvet vil vi ikke se. Joda, så kanskje finnes det en garderobe, men en lekker clutch eller cross-body vil ofte være prikken over i-en i antrekket ditt. Velg noe som setter deg på festkartet i stedet for å slepe på hverdagsvesken din.

Veske/clutch Tory Burch 3499,- Kjole By Malina 1999,- Kåpe Sand 4799,-

7. Det siste hinderet

Vi bor i kalde Norge, og helt ærlig finnes det dager hvor fornuft må gå foran eleganse. Selv i høytiden. (Sånn, nevnt…og glemt) Siste trinnet i vår syv stegs stige, på vei opp for å møte din indre festdronning: Dropp parkasen! Det finnes varme fuskepelser og kåper som sjeldent rettferdiggjør parkas på fest. Selv her til lands. En idé kan være å gå opp en størrelse i kåpen din slik at du kan kjøre flere lag under.

Fuskepels Samsøe 2499,-

Med dette ønsker vi lykke til med julelunsjer, julebord, juletrefester og alle andre fester med jul foran. Du finner oss i andre etasje på Arkaden for mer inspirasjon og stylingstips.

– Tone –

 

SER DU NOE DU LIKER?


Visste du at du kan betale med VIPPS hos oss? Vi sender varer over hele Norge.

Ring oss på 910 00 848 for å bestille. Fullprisvarer sender vi fraktfritt.